Belföld

2010.04.09. 08:43

Egy tragédia tanúi - Megverték a sofőrt és családját

Meli, ne halj meg! - talán ez volt a legmegrázóbb mondat azok közül, amit felidéztek a Mezőfalván, 2008. szeptemberében történt tragikus végű baleset idején elhangzottak közül a székesfehérvári bíróságon.

zaol.hu

E. Iván mondta ezt, motorkerékpárja utasának, K. Melindának, aki azonban mégis életét veszítette a baleset következtében.

Csütörtökön tizenkét tanú meghallgatásával folytatódott a mezőfalvai, közlekedési  baleset utáni tömegverekedés tárgyalása, melyben ítélet júliusra várható.

A 2008-as  tragikus végű karambol után majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés. A helyszínre érkező rendőr több figyelmeztető lövést leadva tudta csak megfékezni az indulatokat - adta hírül korábban a dh-online.hu, mely beszámolója szerint egy, az udvarukba bekanyarodni szándékozó autó és egy motor ütközött össze, amelynek huszonegy éves, jogosítvánnyal nem rendelkező férfi vezetője és tizennégy éves lány utasa sem viselt bukósisakot. A balesetben a motoros fiú, és a személyautóban ülő húszéves lány könnyebben sérült, a motor utasát azonban életveszélyes állapotban szállították a Szent György Kórházba, ahol nem sokkal később a mezőfalvi lány elhunyt.

A történtek után többen bántalmazni kezdték a járművet vezető apát és lányát, s ezt látva kirohant a házból a felesége és másik, tizenöt éves fiúgyermeke, hogy segítségükre siessenek, de őket is ütni kezdték. A bántalmazók nem elégedtek meg ennyivel, az autót is célba vették: betörték az üveget, leszakították a tükröket, bezúzták a hátsó lámpaburákat.

A kiélezett helyzetben az egyenruhás nem tehetett mást: hogy megelőzze a lincselést, szolgálati fegyverével kétszer a levegőbe lőtt.

A csütörtöki tárgyaláson 12 tanút hallgattak meg, a garázdasággal vádoltak közül többen azt állítják, az incidens idején - már, vagy még - ott sem voltak, a verekedést a beidézett rokonok, szomszédok közül senki nem látta.

Az egyik, erősítésként érkezett rendőr megjegyzése szerint ha mindenki máshol volt, üresnek kellett volna lennie az utcának. Márpedig voltak ott vagy ötvenen-hatvanan...

További részletekért klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!