Belföld

2010.03.04. 09:39

Guinness-rekordot döntene Seres Mária

A Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalom a Nőnap alkalmából néhány órára szimbolikusan átkereszteli a budapesti Hősök terét Hősnők terévé. Céljuk, hogy március 8-án nőnapi Guinness-rekord kísérletükben több, mint 1000 hölgyet köszöntsenek fel a férfiak.

MTI/OS

A Hősnők tere elnevezésű akció Guinness-rekord lehetne, mert még soha sehol nem köszöntöttek föl ennyi hölgyet egyszerre. "A Civil Mozgalom büszke arra, hogy a magyar politikai palettán nálunk szerepel a legtöbb nő" – mondta Seres arra utalva, hogy a párt jelöltjeinek 40%-a hölgy. "Ezért is álltunk a kezdeményezés mellé, hiszen éppen most van a legnagyobb szükség az összefogásra, hogy a kampány és a politika végre ne a sárdobálásról szóljon" – tette hozzá.

A Civil Mozgalom 9 hónapja alakult, miután Seres Mária magánszemélyként népszavazási kezdeményezésében több mint 600 000 aláírást gyűjtött össze a képviselői költségtérítések átláthatóvá tétele érdekében.
"A nőnap az 1900-as évek kezdete óta a nők szerepének elismerését jelenti" – olvasható a rekordkísérlet hirdetményében a párt www.civilmozgalom.hu címen elérhető honlapján. "Négygyermekes családanyaként szembesülnöm kellett azzal, hogy a manapság tapasztalható megosztó politizálás semmi jóra sem vezet. Képviselőjelöltként is szívesen vállalom a közéleti feladatot, hisz látom, a választók kétharmada teljesen elbizonytalanodott, hogy kinek hihet egyáltalán. Mi egy szerethető szervezetet építünk – egy olyat, amire még nem volt példa Magyarországon" – nyilatkozta a mozgalom vezetője.

A március 8-án 16 órakor kezdődő Hősök terei program Seres Mária szerint könnyen a Guinness-rekordok könyvébe kerülhet, ha minél több hölgy és párja együtt ünnepel, és ezzel kifejezi a civil összefogás erejébe vetett hitet és a női szerep elismerését. "Fővárosunk legnagyobb terén, csodálatos építészeti környezetben, a Béke lovaskocsija előtt sokan megértik majd, mi az, ami összeköt bennünket" – szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!