Belföld

2010.02.10. 09:55

Cáfolat: nem zárnak be újabb vasúti vonalakat

A kormány a leghatározottabban cáfolja, hogy a közösségi közlekedés átalakítása során újabb vonalbezárásra készülne, vagy esetleges vonalbezárások előkészítésén dolgozna.

MTI/AP

A kormányszóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Nemzet szerdai cikkét kommentálva rögzíti: az teljesen valótlan és képtelen állításokat tartalmaz, ezért a kormány helyreigazítást kér a laptól.

A Magyar Nemzet egyebek között azt írta, hogy további jelentős vonalbezárásra készül a kormány, azonban az erre vonatkozó kormányrendeletet csak a választások másnapján kívánja nyilvánosságra hozni.

Mint ismert, a közösségi közlekedés tavaly megkezdett átalakítása során döntött úgy a kormány, hogy 24 mellékvonalon a vasúti közlekedést a közúti közlekedés váltja fel - olvasható Szollár Domokos közleményében.

A szóvivő kitér arra, hogy az érintett vonalszakaszokon 2009 decemberének közepe óta a Volán-társaságok által üzemeltetett buszok szállítják az utasokat, "gyorsabban, pontosabban és megbízhatóbban", "az új rendszer jól,
A vonalbesorolásról szóló kormányrendelet ennek a tavalyi döntésnek utólagos technikai rendezéséről szól, a szabályoknak megfelelően. Szó sincs benne arról, hogy újabb mellékvonalakon szünetelne a vasúti közlekedés - írja a kormányszóvivő, rögzítve: a rendeletről jelenleg is zajlik a közigazgatási egyeztetés, annak kihirdetése pedig teljesen független a választások időpontjától.

Az újság által hivatkozott dokumentum nem a Miniszterelnöki Hivatalban (MeH)  készült, annak tartalmáról a MeH is csak a Magyar Nemzetből értesült - teszi hozzá. 

Szollár Domokos kitér arra, hogy a közösségi közlekedés átalakítása hároméves folyamat, melynek célja a jobb minőségű, takarékosabb és fenntartható közszolgáltatás. Mint írja, ennek a folyamatnak az első évre háruló munkáit a kormány elvégezte, a folytatás a következő kormány dolga.

"A Magyar Nemzet ma megjelent cikke hamis állításokat, tárgyi tévedéseket és csúsztatásokat tartalmaz. Az ilyen és ehhez hasonló, kampányfüstön szárított cikkek okozzák a legnagyobb károkat a közösségi közlekedésnek, az országnak és az  embereknek. A kormány helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől" - zárul a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!