Belföld

2010.01.23. 12:29

Késsel akartak kirabolni egy taxist

Késsek akart kirabolni egy taxist egy magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú férfi Nyíregyházán; a sofőr könnyebben megsérült, a támadót őrizetbe vették.

zaol.hu

A 23 éves utas péntek este a nyírségi nagyváros egyik lakónegyedébe vitette magát, majd a kocsiban elővett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és a bevételt, valamint az autó kulcsait követelte - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hozzátette: a taxis a pénzt odaadta volna, ám a kulcsokat nem, s ekkor a támadó szúrásra emelte a kést, amit a sofőr megpróbált kicsavarni a kezéből.

Dulakodás közben a taxisnak sikerült kiszállnia az autóból, de a rabló a vezetőülésen keresztül utána mászott. Három arra járó fiatalember segítségével a sofőrnek sikerült lefognia a támadót, akit a perceken belül kiérkező rendőrök megbilincseltek.

A 41 éves taxis a kezén szenvedett kisebb sérülést. A magyar nemzetiségű, de ukrán állampolgárságú támadót közfeladatot ellátó személy ellen felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlete megalapozott gyanújával vették őrizetbe.

A szóvivő megemlítette: a támadót öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti majd a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!