Belföld

2009.11.12. 14:01

Az MDF nem ”társul” senkivel

Az MDF közölte önállóan indul a választáson, mert olyan párt sincs, amellyel érték- és programalapú megállapodást tudna kialakítani.

Németh F. Bernadett

Az MDF egységes és készen áll a választásokra, amelyeken önállóan indul- tudatta az MTI-vel közleményben az ellenzéki párt csütörtökön, miután elnöksége kétnapos munkaértekezletet tartott Debrecenben a választásra való felkészülésről.

A közlemény szerint a munkaértekezleten elhangzott, hogy a szakpolitikai kabinetek az utolsó simításokat végzik a párt választási programján; az MDF az egyéni választókerületek négyötödében megtalálta már "minden szempontból felkészült képviselőjelöltjét".

Az elnökség közölte: az MDF önállóan indul a választáson, hiszen a jelenlegi politikai palettán egyetlen olyan párt sincs, amellyel érték- és programalapú megállapodást tudna kialakítani.

Az MDF a normális Magyarországért tenni akaró demokratákkal köt szövetséget. "Meghirdettük a nyitás politikáját és tárt karokkal várunk mindenkit, aki egyetért haladó programunkkal. A jövőben így nem foglalkozunk azokkal az összeesküvés-elméletekkel és találgatásokkal, amelyek más pártokkal való együttműködését firtatják" - olvasható az anyagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!