Belföld

2009.10.08. 11:02

A Fidesz szerint átverés volt a távhőáfa-csökkentés

Budapest - A Fidesz szerint átverés volt a kormány és az MSZP ígérete a távfő áfájának csökkentésére. László Tamás, az ellenzéki párt képviselője úgy látja: azonnali segítségként szükség lenne az áfacsökkentésre.

zaol.hu

László Tamás szerint bár a kormány elkötelezett a távfő áfájának csökkentésében, ezt az elkötelezettségét most felfüggeszti, ígéretéből nem lesz semmi. Emlékeztetett: a Fidesz visszatérő javaslata volt a távhő áfájának kedvezményes kulcsba sorolása; ha ezt legutóbb márciusban nem utasította volna el a kormánytöbbség, akkor a panellakásokban élők már hónapok óta 4-5 ezer forinttal kevesebbet fizetnének.
   
A fideszes politikus szerint 20 milliárd forintra lenne szükség a lépéshez, ez háromnapi államadósság növekmény, "csepp a tengerben", de - mint mondta - nincs meg a kellő szándék. Szerinte azzal, hogy felvetődött, vagy a kórházak, vagy a távhő áfája, a kormányzat a lakossági csoportokat egymásnak ugrasztja. Hozzátette, hogy az MSZP végre lelepleződött, miden maradt a régiben: a magas távhődíj, a magas számla és az átverés.
   
László Tamás elmondta: pártja azért kezdeményezte újra és újra a távfő áfájának kedvezményes kulcsba sorolását, mert le kell dolgozni a távfűtés versenyhátrányát, meg kell akadályozni a lakóközösségek tömeges leválását a távfűtésről és meg kell állítani a rezsihátralékosok számának növekedését. Bár ez nem a teljes megoldás, azonnali segítség - mondta.
   
A mostani átverés jövőre átlagosan 30 ezer forintjába kerül a távfűtéses lakásban élőknek, minden nap, amit ez a kormány a hivatalában tölt, újabb károkozást jelent a magyar családoknak - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!