Belföld

2009.09.08. 13:34

Megújította együttműködését a katasztrófavédelem és a rendőrség

Budapest - Megújította 2004-es együttműködési megállapodását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Rendőr-főkapitányság; a dokumentum a közös feladatok eredményes végrehajtása, valamint a rendelkezésre álló erők, eszközök, továbbá egymás tapasztalatainak, lehetőségeinek jobb kihasználása és egymás kölcsönös segítése érdekében született - tájékoztattak a felek kedden.

MTI/AP

A megállapodást Tatár Attila katasztrófavédelmi főigazgató és Bencze József országos rendőrfőkapitány írta alá kedden Budapesten.

A közlemény szerint Tatár Attila a dokumentum aláírása előtt azt mondta: a rendőrség és a katasztrófavédelem egymás stratégiai partnerei, a két szervezet között országos, területi és helyi szinten is hagyományosan jó a viszony.
    
Bencze József ítélte az együttműködés megújítását, hiszen az elmúlt öt esztendőben jó néhány változás történt, elég csak a rendőrség és a határőrség integrációjára gondolni. 
    
A tábornok szólt arról is, hogy a mostani dokumentumba bekerültek új súlyponti kérdések is, ezeket a való élet hozta magával. Ilyen például a veszélyes üzemek, a veszélyesanyag-szállítmányok közúti ellenőrzésének, valamint a viharriasztásnak a kérdése - olvasható a közleményben.
    
A közlés szerint a korábbi együttműködéshez képest új elemként került a dokumentumba az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tudományos Tanácsa és a Rendőrség Tudományos, Technológiai és Innovációs Tanácsa közötti munkakapcsolat a tudományszervezés, tudományos kutatás és más tudományos tevékenységek megvalósítása érdekében.
    
A felek abban is megállapodtak, hogy a különösen súlyos, tömeges sérüléssel járó közúti, közúti-vasúti balesetek esetén történő beavatkozásokról szóló eljárásrendet felülvizsgálják - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!