Belföld

2009.08.07. 09:49

Kislétai gyilkosság: Sólyom és Bajnai hétfőn találkoznak

Budapest - Sólyom László köztársasági elnök hétfőn találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel, hogy tájékoztatást kérjen a nyomozás állásáról a kislétai gyilkosság ügyében - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken

zaol.hu

A találkozót követően az államfő sajtónyilatkozatot ad a Sándor-palotában - olvasható a közleményben.
    
Kumin Ferenc, a KEH főosztályvezetője kedden mondta azt az MTI-nek: munkatalálkozón kér tájékoztatást a köztársasági elnök a kormányfőtől a kislétai gyilkosság ügyében. Akkor hozzátette: Sólyom László azt kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy első napirendi pontként tájékoztassa a nyomozás állásáról, és arról, milyen intézkedéseket hoztak az elkövető vagy elkövetők elfogásáért. 
     
A Szabolcs megyei Kislétán hétfőre virradóra egy 45 éves roma nőt lőttek agyon, 13 éves gyermekét pedig életveszélyesen megsebesítették. A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. A tavaly július óta tartó, romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan meghaltak. 

Forrás. MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!