Belföld

2009.07.01. 15:36

Átmenetileg leáll a termelés a salgótarjáni öblösüveggyárban

Salgótarján - Átmenetileg leállt a termelés a salgótarjáni öblösüveggyárban, mivel nem érkezett gáz szerdán a gyárba, ezzel egyidejűleg a szerződés is megszűnt az R-Glass Hungary Kft. és a szolgáltató EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft. között - közölte Istvanoszki Kálmán, a gyár gazdasági igazgatója

zaol.hu

Istvanovszki Kálmán tájékoztatása szerint az EMFESZ Kft.-nek a tulajdonosi helyzet rendezése miatt voltak problémái a szállítással, ám már három gázszolgáltatói ajánlattal rendelkeznek, elképzelhető, hogy már csütörtökön megkötik az új szerződést.

Az R-Glass Hungary Kft. néven működő salgótarjáni öblösüveggyárnak közel 400 millió forintos tartozása van az EMFESZ felé. Ezzel kapcsolatban az igazgató azt mondta: a tartozás rendezésére megállapodást kötöttek, de mivel a szállító magas kötbért és kamatokat számolt fel, a pontos összeget még tisztázzák.

A 277 embert foglalkoztató öblösüveggyár árbevétele tavaly meghaladta a 2 milliárd forintot. A társaság 90 százalékban exportra termel, Európa országaiba szállít, és megtartotta hazai nagy vevőit is.

 A kemence állapota a leállás idején nem károsodik, árammal és olajjal át tudják hidalni a helyzetet - tudatta a vezető.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!