Belföld

2009.06.11. 13:20

Jobbik: nem kell ezer eurós letétet fizetni az interjúkért

Budapest - Cáfolja a Jobbik a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap azon közlését, miszerint a párt politikusai a jövőben csak annak a médiumnak adnak interjút, amely letétbe helyez náluk ezer eurót.

zaol.hu

Valótlan a Neue Zürcher Zeitung híre - közölte az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben a párt sajtófőnöke. Novák Előd úgy fogalmazott, a Jobbik "nem a most elhíresztelt ezer eurós letéttel kíván gátat szabni a jogszabályok és az újságírói normák megsértésének."
    
Tájékoztatása szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom angol nyelvű honlapján elérhető a külföldi újságírók számára már korábban rendszeresített interjúkérő űrlap, amelyben "sok mindent igyekszik megtudni a párt az újságíróról", de a Jobbik sohasem szabott díjat az interjúkért.

A magyarországi romák helyzetéről közölt egész oldalas riportot szerdai számában a Neue Zürcher Zeitung, azt állítva, hogy a félelem és a bizalmatlanság légköre uralkodik a magyar romák között. A keltezés szerint május közepén készült riport mellett rövid keretes írásban arról tájékoztat a tudósító, hogy amikor interjút kért Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől, azt a felvilágosítást kapta Kovács Bélától, a párt nemzetközi kapcsolattartójától, hogy a pártelnök az európai parlamenti választások eredményének kihirdetéséig nem nyilatkozik. Kovács Béla hozzátette: a pártelnökség tagjainak ideje túlságosan drága ahhoz, hogy "a pártról hazugságokat terjesztő, azt rasszistának, antiszemitának és fasisztának beállító" sajtónak nyilatkozzanak. "Rossz tapasztalatai" alapján a pártelnökség úgy döntött, pert indít minden, a belföldi vagy a külföldi sajtóban megjelenő, a párt jó hírnevének ártó tudósítás miatt. A párt politikusai a jövőben csak annak a médiumnak adnak interjút, amely hozzájárul hangfelvétel készítéséhez, és letétbe helyez ezer eurót az ellene indítandó esetleges per költségeinek fedezésére.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!