Belföld

2009.04.04. 10:12

Teherautó alá feküdt egy hajléktalan nő

Kecskemét – Feltehetőleg befeküdt a jármű alá az a hajléktalan nő, akinek az elinduló teherautó okozta a halálát Kecskeméten péntekről szombatra virradó éjszaka - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

nincs nev

Először úgy tűnt, hogy cserbenhagyásos gázolás történt Kecskeméten, miután a Nagy Lajos király körút 22. szám előtti úton csak a baleset áldozatát, egy negyvenöt-ötven év körüli, valószínűleg hajléktalan nőt találtak holtan a kiérkező rendőrök - mondta Nyikos Tamás. 

Időközben a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a gépkocsit és annak vezetőjét is. A sofőr a kihallgatása során azt állította: nem észlelte a balesetet. Kijelentését igazolni látszik, hogy az eddigi vizsgálat arra is fényt derített: a nőt nem az úttesten ütötték el és a jármű kerekei nem hajtottak át rajta. A teherautó tengelye okozta halálát – tájékoztatott a sajtóreferens. 

Bár a jármű vezetője ellen ettől függetlenül vizsgálat indult, a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy a hajléktalan asszony szándékosan feküdt a teherautó alá, hogy ott húzza meg magát éjszakára. Amikor a jármű elindult, a sofőr valóban nem láthatta őt, azaz feltehetőleg véletlen baleset történt – mondta Nyikos Tamás. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik