Belföld

2009.04.30. 17:33

Halálos baleset Ártándnál (fotóval frissítve)

Ártánd - Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor két kamion és hat személyautó karambolozott csütörtök délután a 42-es főúton, az ártándi határátkelő közelében - közölte a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem. A határforgalom mindkét irányba szünetel, a főutat teljes szélességében lezárták.

zaol.hu

Az ártándi határátkelőtől egy kilométerre történt balesetben egy személyautót maga közé szorított két kamion, majd további öt kocsi csapódott bele a hátsó kamionba. A személyautó két utasa közül az egyik a helyszínen életét vesztette, a másik súlyosan megsérült. 

A mentésvezetőtől az MTI megtudta, hogy a súlyos sérültet mentőautóval kellett a berettyóújfalui kórházba szállítani, mivel a viharos szél miatt a mentőhelikopter nem szállhatott fel. Később pedig átszállították a debreceni Kenézy kórház traumatológiai osztályára. Sérülései nem életveszélyesek.


Az ártándi határátkelőtől egy kilométerre történt balesetben egy személyautót maga közé szorított két kamion, majd további öt autó csapódott bele a hátsó kamionba
MTI Fotó: Oláh Tibor

A megyei katasztrófavédelem ügyeletesétől kapott tájékoztatás szerint a helyszínelés és a műszaki mentés jelenleg is zajlik. Ezért szünetel a határforgalom és a 42-es főúton útzár van. Az ügyeletes elmondta: az autósok legközelebb Létavértes vagy Nyírábrány irányában tudnak közlekedni Magyarország és Románia között.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!