Belföld

2006.09.29. 02:28

Hangulatváltás

Zalaegerszeg - Véget ért a Széchenyi tér felújítása. A nagyszabású ünnepség keretében tegnap felavatott tér rekonstrukciója a forgalomcsillapított belváros kialakításának első lépése volt.

nincs nev

A Széchenyi tér tegnapi avatóünnepsége a Városi Fúvószenekar műsorával és majorettek felvonulásával kezdődött, majd Dormán László, a fővállalkozó Hydrocomp Kft. és Szabadics Kft. alkotta konzorcium vezetője lépett mikrofonhoz, s készre jelentette a beruházást. Elmondta, hogy június 24-én kezdték a munkát a Széchenyi téren, és 14 nap kivételével végig a forgalom fenntartása mellett dolgoztak. Külön köszönetet mondott a kétkezi munkásoknak, mert erőfeszítéseik nélkül aligha tarthattak volna tegnap avatóünnepséget.

Dr. Gyimesi Endre polgármester beszédében úgy fogalmazott: az átépítés révén ismét kinyílt a tér, talán olyan lett, mint amilyennek elődeink látták. A polgármester kissé sajnálkozott, hogy meg kell nyitni a járműforgalom előtt, de a felújítás - mint mondta - folytatódik a Kossuth utcán, s a befejezéséig, 2008-ig kitalálják a közlekedési szakemberek, hogyan lehetne a gyalogosok birtokába adni a belváros szívét, élesztette újjá a sétálóutca gondolatát. A tér nemcsak a felszínen újult meg, hanem a föld alatt is, hiszen világszínvonalú szennyvíz- és ivóvízvezeték-rendszer épült, mutatott rá az ünnepségen Rigó Csaba, a regionális szennyvízprogramot koordináló önkormányzati társulás elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!