Belföld

2006.09.25. 02:26

Áldás téren, szobron

Körkép (mh, gyf ) - Dr. Veres András megyés püspök a hét végén Zala több településén is misézett és létesítményeket áldott meg.

nincs nev

Vasárnap tartották Lentiben a Szent Mihály-napi búcsút, melynek keretében dr. Veres András, a szombathelyi egyházmegye új püspöke pontifikált szentmisét, melyen többek között a család szerepéről, a gyermeknevelés fontosságáról, illetve a szeretetteljes, tisztességes és erkölcsös életvitelről szólt. A plébánia ünnepéhez kapcsolódva a templom védőszentjeként is tisztelt Szent Mihály arkangyal szerepét is felidézte. Az istentiszteletet követően a főpásztor felszentelte azt a Lenti-hegyen felállított, fából faragott Szent Orbán-szobrot, melyet a letenyei Boa Endre az ez évi nyári művésztelep idején készített el.

Ugyancsak dr. Veres András szentelte fel Lovásziban a lakossági összefogás eredményeként helyreállított Szent Család-szobrot. Az 1882-ben emelt, majd a hatvanas években ledöntött, barokk stílusú műemlék helyreállítását a Kerka-Völgye Baráti Kör kezdeményezte és koordinálta. A felújított szobor - melyet a községi temető mellett helyeztek el - magába foglalja az eredeti alkotásból egyedüliként épen marad darabot is, ez a töredék Jézus Krisztus alakját örökítette meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!