Belföld

2006.09.05. 02:26

A homokóra-forma helyett középszintet

Zalaegerszeg - A hazai állam- és közigazgatás jelentős átalakítás alatt áll, melynek keretében a különböző szervezetek, intézmények regionális összevonásáról, szűkítéséről hallani. Mindez a jelek szerint Zalát meglehetősen hátrányosan érinti. Sorozatunkban erről faggattuk a megye országgyűlési képviselőit.

nincs nev

A kapkodást érzékeli Nógrádi László országgyűlési képviselő (Fidesz) is.

- A régiós felosztás úgy rossz, ahogy van - mondta a szenátor, aki egyben Lenti polgármestere is. - Még nem találkoztam olyan emberrel, aki jónak találta volna, hogy Zala Győrrel és Vassal alkot egy régiót. Nincs megnyugtató észak-déli közlekedés, tehát sem a gazdaság, sem a hivatali ügyintézés nem tud zökkenőmentesen működni. Úgy vélem, nekünk sokkal jobb lenne, ha Veszprém és Somogy lenne a partnerünk, erre történelmi érveket is lehet hozni, hiszen Zalától csatolták el a Balatonfüredig húzódó területeket. Én egyébként az aprófalvas település- szerkezet miatt elvben is ellenzem azt, hogy az ügyintézés hatékonyságát ennyire befolyásolja az, hogy az emberek nem tudnak oda utazni, ahol az ügyeiket intézik. Lehet olcsóbb államról beszélni, de nem mindegy, hogy kinek olcsóbb, az embereknek vagy a költségvetésnek. Zala megye így el fog silányulni, s ez ellen mindenképpen harcolnunk kell. Jártam Írországban, láttam, hogy ott még minisztériumot is bátran kihelyeznek a fővárosból, a decentralizációt tehát komolyan veszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!