Belföld

2006.07.27. 09:20

Jogcímek, határidők

<div align="justify"><strong><em>Körkép (VN) – </em>A közeljövőben </strong><strong>három NVT-támogatási </strong><strong>jogcímre nyújtható </strong><strong>be támogatási, illetve kifizetési </strong><strong>kérelem. A gazdálkodók </strong><strong>ingyenes szakmai </strong><strong>segítséget is kérhetnek az </strong><strong>igényléshez.</strong></div>

nincs nev

A mezőgazdasági területek erdősítése jogcím esetében az új támogatási kérelmek benyújtási határideje 2006. július 31-e. A jóváhagyó támogatási határozattal rendelkező gazdálkodók a kifizetési kérelmeiket 2006 június 15-éig adhatták be. 

A szerkezetátalakítás alatt álló, félig önellátó gazdaságok számára a támogatási kérelem beadására 2006. július 1–31-e között nyílik lehetőség. A már jóváhagyott támogatási határozattal rendelkező gazdálkodók a kifizetési  kérelmeiket ugyancsak a jövő hónap első és utolsó napja között nyújthatják be a Mezőgazdasági és  Vidékfejlesztési Hivatalnak. 

A termelői csoportok létrehozásának és működtetésének támogatása esetén a jóváhagyó határozattal rendelkező termelői csoportok június utolsó napjáig nyújthatták be kifizetési kérelmeiket. Erre a támogatási jogcímre  támogatási kérelmet legközelebb augusztus elseje és harmincegyedike között adhatnak be a gazdálkodók.  
Az NVT-jogcímekre vonatkozó aktuális hírekről a www.mvh.gov.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 
Ugyanitt találják meg az aktuális, nyitott jogcímekre vonatkozó, a támogatás igénylésének feltételeiről szóló közleményeket és az egyes NVT-jogcímekre vonatkozó általános tájékoztatókat is.

Az NVT támogatásokat igénybe venni szándékozó gazdálkodók országszerte 400 NVT-tanácsadótól hét „ernyőszervezeten” keresztül kérhetnek ingyenes szakmai segítséget. A tanácsadók folyamatosan frissített,  naprakész névsora a www.kszi.hu weboldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!