Belföld

2006.07.27. 11:46

Blokkok, cikkelyek, pályázók

<div align="justify"><strong><em>Megyei körkép (ni) – </em>A </strong><strong>megye 73 településén </strong><strong>1665 blokkot soroltak a </strong><strong>kedvezőtlen adottságú </strong><strong>területek közé. A KAT-célprogramhoz </strong><strong>a megyében </strong><strong>2004-ben 85-en, 2005- </strong><strong>ben 14-en csatlakoztak.</strong></div>

nincs nev

A KAT-támogatás című intézkedés pénzügyi szétosztását a jogosult célterületek nagysága alapján határozták meg. Magyarországon mintegy 884 ezer hektárra tehető a kedvezőtlen adottságú területek nagysága. A fenti, KAT:
hátrányból előnyt című írásunkban ismertetett szempontok alapján létrehozott besorolást két cikkelyben rögzítették.

Az alacsony hozamú, nehezen művelhető, főleg külterjes állattartásra alkalmas földeket magában foglaló 19. cikkely 695 Vas megyei blokk esetében ad lehetőséget a támogatás igénylésére. 
A 20. cikkely által behatárolt területeken bizonyos körülmények esetén folytatni kell a gazdálkodást a környezet megőrzése, a vidék fenntartása és a terület turisztikai vonzerejének megőrzése érdekében. E cikkely hatálya alá  70 vasi blokk tartozik. A megyei agrárkamara blokklistával is rendelkező NVT-tanácsadói készséggel segítenek a gazdálkodóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!