Belföld

2006.07.26. 09:47

A szerződéskötésnek is van menetrendje

<div align="justify"><strong>Veszprém (vi) – A támogatási </strong><strong>szerződéseket az </strong><strong>MVH illetékes kirendeltségén </strong><strong>írják alá, a támogatási </strong><strong>döntésben meghatározott </strong><strong>határidőn belül, </strong><strong>egyeztetett időpontban.</strong></div>

nincs nev

Dr. Bábits Krisztina, a jogi osztály vezetője foglalta öszsze számunkra a szerződéskötéssekkel és a szerződésmódosításokkal kapcsolatos helyi tapasztalatokat. 

A vidékfejlesztési intézkedések lebonyolításával összefüggő támogatási szerződések aláírására az MVH illetékes kirendeltségén, a támogatási döntésről szóló értesítésben meghatározott határidőn belül, egyeztetett időpontban kerül sor. A pályázók a döntésről szóló értesítéssel egyidejűleg kapják meg a szerződéskötéshez szükséges formanyomtatványokat, amelyeket a megadott határidőig – személyesen vagy postai úton – kell eljuttatniuk a kirendeltségre. 
A  levél tartalmaz egy segédletet a támogatási szerződés megkötéséhez, amely részletesen ismerteti, hogy mely további dokumentumok csatolása szükséges a szerződés megkötéséhez, illetve mit kell a pályázónak a szerződéskötésre magával hoznia.
Nagyon fontos, hogy a pályázók áttanulmányozzák a részükre megküldött iratokat, a dokumentumokat a rendelkezésre álló határidőn belül juttassák vissza a kirendeltségekre. Ha a tájékoztató kézhezvételétől számított 45 napon belül nem kerül sor a szerződés megkötésére, a támogatási döntés hatályát veszti. 

Tipikus hiba, hogy a zálogjogi nyilatkozatban a pályázó úgy nyilatkozik, hogy a felajánlott zálogtárgyakat nem terheli vagyont terhelő zálogjog, s kiderül, mégis hozzájáruló nyilatkozat szükséges a zálogjog jogosultja részéről, mert teljes vagyont terhelő zálogjog került már korábban bejegyzésre. 
Arra is figyelni kell, hogy a nyilatkozat beszerzése több napba kerül, és az okirat kiállításának elhúzódása a támogatás kifizetését is késleltetheti. 

A kedvezményezetteknek a támogatási szerződés megkötése után lehetőségük van szerződésmódosítás  kezdeményezésére. Gyakran előfordul, hogy a kedvezményezettek a kérelem elbírálásához szükséges mellékletek nélkül küldik be a kérelmeiket, ami az ügyintézést lassítja. 
Az elszámolás időpontjának módosítása során nem nyújtják be a mérföldkő ütemezésmellékletet, amelynek hiányában a kérelem nem bírálható el. 
Műszaki tartalom módosításához szükséges a műszaki dokumentáció bemutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!