Balatongyörök

2016.12.02. 18:17

Egymás kezét fogva

Balatongyörök - A település közel egy évtizede hagyományos, egész hétvégén át tartó ünnepváró programja vette kezdetét pénteken este.

Keszey Ágnes

Kézműves termékek vására, forralt bor és finomságok várják a vendégeket a Jüngling Zoltán közösségi ház udvarán felállított sátorban, ahol vasárnapig műsorok és koncertek is szórakoztatják és hangolják az ünnepre a közönséget, a kilencedik alkalommal megrendezett Adventi forgatagon.

- Mindig a második hétvégén rendezzük meg a programot, hogy szépen, szeretetben, egymás kezét fogva készüljünk az ünnepre - mondta el lapunknak  Horváth Lászlóné, Balatongyöröki Turisztikai Egyesület elnöke a program céljáról.

Mezősi Nimród, Fehér Luca, Katona Léna és Simon Lili énekelt szólót a pénteki műsorban (fotó: Keszey Ágnes)

A három napos rendezvény nyitányaként a  keszthelyi Csány-Szendrey Általános és Művészeti Iskola énekkara  lépett fel adventi műsorral, karácsonyi dalokkal.

- Azért is kezdünk a gyerekekkel, mert ez az ünnep talán a legjobban róluk szól. Este az Old Boys lépett fel, ők évek óta mindig itt vannak nálunk. Szombaton is várjuk beszélgetéssel, zenés műsorokkal  a közönséget. Vasárnap pedig meggyújtjuk a második gyertyát , s karácsonyi dallamok is felcsendülnek itt Balatongyörökön - sorolta az elkövetkezendő   napok ünnepváró programjait az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!