Bak

2015.07.21. 16:47

A kis iskolák tanulóiért

Bak - Nemes Péter, a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola 6. osztályos tanulója számol be olvasóinknak az iskolája nemrégiben lezajlott, tanítási időn kívüli nevelési programjáról.

„Kis iskolák nagy tehetségei". Ez most nem az elbizakodottság, hanem egy program neve, melyen májusban és júniusban a Nemzeti Tehetségprogram keretében a Göcsej Kapuja Bak Általános Iskola húsz tanulója, köztük e sorok írója vehetett részt. Intenzív angol és német kommunikációs, valamint rajzra és festészetre épülő vizuális képzésben tanulhattunk, melyben térlátásunkat erősítettük. Szóval, egy kicsit a matekba is besegített.

A gazdag program talán legérdekesebb része a május eleji bezerédi tábor volt. Az elzárt kis zalai faluban élőben kipróbálhattuk a „camera obscura" működését, mellyel mi is részévé váltunk a „Fény nemzetközi éve" eseményeinek. A táborban drámajáték során megtapasztaltuk az előítéletek működését, jeleneteket írtunk összeütközéseinkből, közösen vontuk le a tanulságokat.

A nyári nyelvi és vizuális programban részt vett baki gyerekek és tanáraik. Fotó: Göcsej Kapuja Általános Iskola

A két hónap rajzaiból kiállítást állítottunk össze szeptemberre, a nyelvi ismereteinket már júniusban alkalmazhattuk bajor vendégeink között. Mondhatom, gyors volt a hasznosulás.

Reméljük, jövőre lehetőségünk lesz folytatni a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!