Baglad

2017.02.02. 19:50

A könyvtárukat fejlesztik - Csupán félszáz állandó lakosa van a zalai kisközségnek

Baglad - A beruházásokat és fejlesztéseket tekintve visszafogott évet tudhat maga mögött a település önkormányzata, a programok tekintetében viszont előrelépést hozott a tavalyi esztendő.

Gyuricza Ferenc

Lóránt Beáta polgármester értékelte ezekkel a szavakkal a maguk mögött hagyott időszakot. A községben gyakorlatilag most zárult le a faluház felújítására indított program, melynek során két éve az ablakokat, továbbá egyes helyiségekben a padlót cserélték ki, valamint a fűtést is korszerűsítették.

- Mindenképpen szerettük volna a könyvtár bútorzatát is lecserélni, s mivel a működési célú előirányzatunk ezt tavaly lehetővé tette, ezen költségkeret terhére el is készíttettük a polcokat - magyarázta a polgármester. - Emellett néhány további kisebb értékű eszközt is vásároltunk a könyvtárba és a faluházba, továbbá a zöldterületek gondozása érdekében a szomszédos Lendvajakabfával és Resznekkel közös gépbeszerzéseink is voltak.

Lóránt Beáta, a település polgármestere az újonnan berendezett könyvtári polcok előtt  Fotó: Gyuricza Ferenc

Lóránt Beáta azt mondja: a mindössze 56 állandóra bejelentett, ám ebből ténylegesen 47 helyben élő lakossal rendelkező község mérete miatt nagy olvasótáborral nem számolhatnak, de négy-öt állandó, s legalább ugyanennyi alkalmi könyvtárhasználó így is akad.

- Az elmúlt évben a programok terén igyekeztünk egy kicsit erősíteni - tette hozzá a polgármester. - Vannak állandó rendezvényeink, ezek közé tartozik a falunap, a farsang, a karácsonyi ünnepség, de próbáltuk még tovább színesíteni a palettát. Sikere volt a grafikus Stéber Ferenc tavaszi kiállításának, illetve annak a tematikus programnak is, amit ősszel az országos könyvtári napok keretében szerveztünk. Szeretnénk 2017-ben is ehhez hasonló rendezvényekkel gazdagítani a település kulturális és közösségi életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!