Alsópáhok

2017.06.13. 12:24

Sportos fejlesztések Alsópáhokon

Új sportlétesítményt és kiszolgáló helyiségeket, valamint települési kitüntetéseket is átadtak a szombati falunapon Alsópáhokon.

Keszey Ágnes

Sport, mozgás, kultúra és szórakozás egyaránt színesítette a falunap programját, s ünnepi események is emelték a szombati nap fényét a településen. Délelőtt sportos programok, sorversenyek és mókás népi játékok várták a falu apraját-nagyját, délután fellépők sokaságát és az önkéntes tűzoltók bemutató versenyét nézhette meg a közönség. Este pedig átadták azt az új sportlétesítményt, melyet 14 millió forint összegű TAO támogatásokból és 6 millió forint önkormányzati önrészből valósítottak meg.

A kitüntetettek: Urbán Zoltán, Kusztorné Tuba Zsuzsanna, Szántó Istvánné, Egyed István, Kiss Gábor, Tamás Gyuláné és Czigány Sándor
Fotó: Kozma Zoltán

– Két év alatt bonyolítottuk le a fejlesztést. Az új épület alsó részén a sportpálya és a közterületek karbantartására szolgáló gépek tárolóját alakítottuk ki. A felső szinten öltöző, vizesblokk, valamint egy tánctanulásra és fitness edzések, foglalkozások megtartására alkalmas helyiség készült el – mutatta be a sportpálya mellett álló új épületet Czigány Sándor polgármester.

Az új épület átadásakor Dósa Zsolt, a Zala MLSZ elnökségi tagja, Czigány Sándor polgármester, Baldauf Csaba, a Kolping Hotel igazgatója és Kozma Zoltán, a helyi labdarúgó-egyesület elnöke
Fotó: Kiss Alexandra

A falunapon adták át az önkormányzat által alapított kitüntetéseket is. Alsópáhok közoktatásáért kitüntetést vehetett át Tamás Gyuláné a pedagógusként és intézményvezetőként több évtizede végzett lelkiismeretes és magas szakmai színvonalú munkája elismeréseként. Alsópáhok közbiztonságáért kitüntető címet adományoztak a helyi polgárőr egyesület elnökének, a mezőőrként is dolgozó Urbán Zoltánnak. Alsópáhok közszolgálatáért kitüntető címben részesült Kiss Gábor helyi képviselő és Kusztorné Tuba Zsuzsanna, az önkormányzat építésze. Alsópáhok ifjúságáért kitüntetést kapott Szántó Istvánné iskolatitkár. Dicsérő elismerést és oklevelet érdemeltek ki többen a településért végzett munkájukért, közösségi, kulturális, Alsópáhok hírnevét öregbítő tevékenységükért, valamint ifjú versenyzők a kimagasló eredményekért. Az ünnepi eseményt követően szórakoztató programokkal: operetténekesek és humorista műsorával, koncertekkel és retró diszkóval zárult az idei falunap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!