Alsónemesapáti

2013.09.15. 00:55

A tanoda továbbra is várja a gyerekeket

Alsónemesapáti - Az Apáti Iskoláért Alapítvány újabb sikeres pályázatnak köszönhetően folytatja a Várlak Tanoda sorozatot.

Horváth László

A projekt célja a hátrányos, és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esély-egyenlőségének biztosítása. A kétéves ciklusra közel 30 millió forint áll rendelkezésre, amelyből harminc tanulónak tudnak napi szintű foglalkoztatást biztosítani.

Érkeznek a vendégek a projektnyitóra Alsónemesapátiban (Fotó: Horváth László)

Vigh László országgyűlési képviselő a megnyitón megköszönte a tanárok és a mentorok munkáját, mondván: óriási a pedagógusok felelőssége a tehetséggondozás terén. A település jövője - mondta befejezésként - pozitív értelemben eldőlt, mivel rendelkezik ezzel az oktatást segítő intézménnyel.

Fehér Attila projektmenedzser rámutatott arra, hogy a Tanoda akkor sem zárt be, amikor nem állt rendelkezésre pályázati forrás, így zökkenőmentesen folytathatják a megkezdett munkát. Szabó Katalin, a Csertán Sándor Általános Iskola igazgatója pedig bejelentette, hogy szeptember 17-én, kedden a Tanodások közül pár diák és tanár a szlovéniai Dobronakra utazik, szüretre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!