Állatvilág

2009.04.04. 04:12

A világon most először operáltak békacombot

MTI - Ha számon tartanának ilyet, az Egyesült Államokban feltehetően megdőlt volna a beltéri macskapiszok vastagságának világrekordja.

MTI/AP

Egy elegáns környéken lévő, New Jersey-i házban nyolcvan macska és egy kutya állította elő az irdatlan mennyiségű ürüléket, amelyet a hatóság emberei gázálarcban dolgozva takarítottak el. Az állatok gazdája ellen eljárás indult, s a macskák közül húsz olyan állapotban volt, hogy állatorvoshoz kellett vinni őket.

Ugyancsak orvosnál járt, apró fémprotézist kapott egy lesántult kecskebéka a dél-afrikai Johannesburgban, ahol a világon először hajtottak végre ilyen műtétet. Brullie, az óriás kecskebéka egyik hátsó lábát kutya marta meg, s a törött csont mellé gondos kezek egy 2,54 centiméter hosszú fémrudat operáltak be, hogy elősegítsék gyógyulását. A remények szerint legalábbis mászni képes lesz majd vele. 


Olvassa el online felületünkön a Kedvencek a ház körül rovat korábbi cikkeit, melyeket közösségi portálunkon, az enteón is megtalál, ahol hozzászólhat a leírtakhoz, elmesélheti a saját történetét, s megmutathatja kedvencét is. 

Nézze meg olvasóink kedvenceit itt! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!