Szerdán az ötödik felvonás jön

2024.04.23. 18:00

Zalakerámia ZTE KK–DEAC: a győztes most már "mindent visz"

Meccsből meccsbe érkezik meg szerdán a Zalakerámia ZTE KK és a DEAC férfi kosárlabdacsapata, hiszen a hétfői és a szerdai találkozó közé gyakorlatilag csak az utazás fér már bele. A férfi kosárlabda NB I. A-csoportos rájátszásában szerdán 17.30 órától rendezik a mindent eldöntő összecsapást a Zalakerámia Sportcsarnokban: aki nyer, ott lesz az elődöntőben.

Kerkai Attila

Djordje Drenovac (fehérben) a DEAC és Danilo Ostojic, a ZTE KK játékosa szerdán ismét összecsaphat egymással az egerszegi meccsen

Forrás: hunbasket.hu

Ugyanez volt a tét a Zalakerámia ZTE KK számára hétfőn este Debrecenben is, hiszen Matthias Zollner csapatának „csak” nyernie kellett volna, és már készülhettek volna a szombati, Falco KC elleni csatára. Az egerszegiek 2-1-re vezettek a párharcban, de nem tudtak élni a lehetőséggel. Gyakorlatilag többször is a kezükben volt a meccs az érezhetően ereje utolsó tartalékait mozgósító DEAC-cal szemben, de hagyták, hogy az ellenfél visszajöjjön a meccsbe. Hosszabbítás után 83-79-ra nyert a DEAC.

– A fáradtság ellenére extra energiákkal játszottunk, viszont olyan dolgokat csináltunk, melyeket nem értek – értékelt a hétfői találkozó után Andeljko Mandic, a DEAC szakvezetője. – Fellelhetőek már a feszültség jelei is a srácokon, de nem engedhetünk meg magunknak ilyen rövidzárlatokat, ennél jobban kell teljesítenünk. Az ötödik meccsen az fog nyerni, aki több motivációval és koncentrációval lép pályára. Önmagában már ennek a találkozónak a kiharcolása is szép teljesítmény, hisz sokan nem minket tartottak az esélyesebb félnek, mi viszont megmutattuk, hogy van tartásunk, meglátjuk, hogy mit tudunk véghez vinni Zalaegerszegen.

A másik oldalon Matthias Zollner, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője is elmondta röviden a véleményét.

– Mindenki látta, hogy mi történt a pályán. A Debrecen sok büntetőt értékesített a mérkőzés végén, el kell ismernünk, hogy ebben a tekintetben jól teljesítettek a hajrában. Egyik csapat sem tudja már meglepni a másikat az ötödik mérkőzésen. A legapróbb részletek fognak dönteni ugyanúgy, mint ahogy ezen a találkozón is – értékelte az egerszegiek szakvezetője a látottakat.

Hétfőn egy maratoni videózással ért véget a meccs, hiszen a játékvezetők sem tudtak dönteni egy kétes szituációnál 81-79-nél, amikor azt nézték, hogy Edwin szabálytalan volt-e Németh-tel szemben. A labda maradt a DEAC-nál, s nyert a debreceni együttes.

A ZTE KK csapata kedden hajnali négy órakor ért haza, gyakorlatilag alvás fért bele, este videózás volt a program, szerdán pedig jön a következő meccs. A DEAC kedden szállt buszra, így tényleg csak a felfrissülésre lesz idő szerda estig. A mérkőzést 17.30-tól a televízió közvetíti, a sportcsarnok kapui 16.15-kor nyitnak.

A tét mindenki számára ismert, a győztes „mindent visz”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában