Hirdetés

2024.04.23. 15:23

Raktár, depó, logisztika: milyen munkákra lehet jelentkezni a szállítmányozás területén?

A logisztikai világ számos munkalehetőséget és karrierutat takar. Lehet valakiből sofőr, belföldön vagy külföldön egyaránt, de raktáros, szállítmányozási ügyintéző is. De ígéretes karrier vár azokra is, akik például egy népszerű futárszolgálat depójában kapnak vezetői pozíciót.

Zaol.hu

Forrás: freepik.hu

Fotó: Drazen Zigic

Bajai álláslehetőségek a raktározás-logisztika területén

Hazánkban számos logisztikai csomópont található. Ezek többnyire nem is a sűrű nagyvárosokban helyezkednek el, hiszen pont a könnyű megközelíthetőség az egyik fő tényező. Az olyan kisebb városokban, melyek jó adottságokkal rendelkeznek és fekvésük is kiváló helyen található, a raktárak, logisztikai központok és depók száma is magasabb. Idetartozik például Baja is, a Duna-folyó mellett, Pécs és Szeged között a déli Magyarországon központi helyen elhelyezkedve.

GLS futárszolgálat bajai depójában depóvezetői állás – sokféle ehhez hasonló munkalehetőség található a bajaallas.hu oldalán, nézz körül bátran!

Mit csinál a depóvezető egy futárszolgálatnál?

A depóvezető hasonló feladatokat lát el, mint egy főnöki pozícióban lévő raktáros vagy egyéb fő logisztikai munkatárs. Ő az, aki szervezi-vezeti a feladatokat, ellátja az adminisztratív teendőket, koordinálja és elszámoltatja  futárokat, tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel és így tovább. Lényegében ő az, akinél a folyamatok és a pontok összekötődnek.

Amire szükség lesz az elhelyezkedéshez és a szakmai fejlődéshez, az a jó kommunikációs készség, az önálló munkavégzés képessége, a felhasználói szintű számítógépes ismeretek (pl. Excel, World, MS Office iránt), a nagy teherbírás, az erkölcsi bizonyítvány, a B- vagy akár C- vagy C+E kategóriás jogosítvány, a csapatban való munkavégzés képessége.

Hiába alakul át az iparág, a jó szakemberekre és vezetőkre még sokáig szükség lesz

Nem szabad félvállról venni azt sem, hogy az iparág milyen mértékben változik és fejlődik. Talán e téren az egyik legjogosabb riadalom az “elveszik a robotok a munkákat” témakörben. Hiszen a raktárakban is képesek dolgozni ilyen humanoid vagy akár kutya robotok, melyek cipeli és teszik-veszik az árut hatékonyan. De a szállítmányozás terén is elég csak az egyre több önvezető autóra gondolni: ezek mind valós tényezők a jövőben.

Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy emberi munkaerő nélkül még jó darabig nem boldogulnak majd a vállalatok, sőt, a vezetői kvalitásokra szintén nagy szükség lesz. A robotok és a mesterséges intelligencia azonban jelentős segítséget nyújthat a mindennapi munkában, ha azt az adott cég sikeresen integrálja a munkafolyamatokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában