Kiszelly Zoltán és Kohán Mátyás volt a vendég

2024.05.03. 16:00

Keresztényként Európa jövőjéről Zalaszentgróton, a polgári esten

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Polgárok a Polgárokért Egyesület rendezvényén Keresztényként Európa jövőjéről címmel hallhattak beszélgetést az érdeklődők a közelmúltban Zalaszentgróton.

Antal Lívia

Kiszelly Zoltán, Szőnyi Kinga és Kohán Mátyás a Keresztényként Európa jövőjéről címmel folytatott beszélgetésen

Forrás: PPE

Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes 2017-ben azon véleményének adott hangot, hogy Európa jövője a kereszténység. Ezen az eseményen még egy fontos üzenet elhangzott: „szükség van a cselekvő közösségekre és ezen keresztül az egyházakra Európában, ami nemcsak vallási, hanem társadalmi kérdés.” A Polgárok a Polgárokért Egyesület egy cselekvő közösség és a cselekvésben látja a jövőt, ezért is indította útjára a Polgári Estek rendezvénysorozatot Zalaszentgróton, hangzott el Vargáné Szabó Henrietta háziasszony köszöntőjében.

A Keresztényként Európa jövőjéről címmel megrendezett est beszélgetőtársai Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég politikai elemzési igazgatója, Kohán Mátyás külpolitikai újságíró, a Mandiner rovatvezető-helyettese és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke voltak.

Kiszelly Zoltán úgy vallja, hogy akinek a Jóisten több tálentumot adott, nagyobb felelősséget is kapott ezáltal.

- Igyekezzünk úgy élni, ahogy az Úr tanít bennünket, keresztényként megvallva hitünket, mert a fiatalok nemcsak a napi példamutatást látják, hanem figyelnek a médián keresztül is. Ha sikerül a keresztény értékeket átadni, akkor nem tűnnek el a családok a közösségek életéből. Azonban minél fiatalabb egy korosztály, annál kevésbé kapja meg ezeket az értékeket a szülőktől, a médiától. A legfőbb feladatunk éppen azért az, hogy amit mi még megkaptunk szüleinktől, átadjuk a jövő nemzedékének - hangsúlyozta a politológus.

Hit nélkül nincs nevelés, vélekedett Kohán Mátyás Szőnyi Kinga azon kérdésére, miért fontos a keresztény hit megvallása és megélése.

- A hit az, ami a nap végén megtart minket. Oda lehet állni a mindenható Isten elé, az aznap sikereit, kudarcait megvallva, erőt kérni a következőre. A hitben levezetett szabályok megóvják az embert. A hit a mi személyes erőnk, amely segít a jó döntések meghozatalában – sorolta érveit a hallgatóságnak a külpolitikai újságíró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában