Idén huszonegyen vizsgáztak sikeresen

2024.05.16. 18:30

Falugondnokok vehették át oklevelüket Zalaegerszegen, a Megyeházán

A Zala Vármegyei Önkormányzat immár negyedik alkalommal szervezte meg a falu- és tanyagondnoki alapképzést. A sikeres vizsgát követően huszonegyen vehették át Pácsonyi Imrétől, a megyegyűlés alelnökétől csütörtökön az erről szóló tanúsítványt.

Mozsár Eszter

Idén huszonegyen tettek sikeres falugondnoki vizsgát a Megyeházán. Felvételünk az ünnepélyes oklevélátadás után készült, középen Pácsonyi Imre alelnök

Fotó: Pezzetta Umberto

A képzést vezető alelnök az ünnepségen megköszönte a közreműködők, a felkészítésben segítők szakmai támogatását, majd hozzátette, a falu- és tanyagondnokoknak mindig felkészülteknek kell lenniük, hiszen bármikor változhatnak a településeken a körülmények, kaphatnak új feladatot, megbízást. Ismerniük kell a szociális és egészségügyi, családtámogatási alapszolgáltatásokat, az intézményeket, hogy hatékony legyen a velük való együttműködés.

– A dolgozatokat olvasva örömmel tapasztaltuk, hogy a falugondnokságot hivatásnak és nem megélhetésnek, munkának tekintik. Mindannyian motiváltak abban, hogy segítsenek másokon – mondta Pácsonyi Imre.

A huszonegy jelentkező márciusban és áprilisban elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó, 170 órás képzésen vett részt, ahol a munkakörük ellátásához szükséges információkat kaptak az oktatási programban rögzített tématerületek szakmai felelőseinek vezetőitől, szakembereitől. A vármegye négy településén a helyi feladatokba, azok ellátásának módjába is betekintést nyerhettek. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs és gépjárművezetés-technikai tréninget tartott számukra. A szakminisztérium által kibocsátott oktatási programban foglaltak alapján háromtagú vizsgabizottság értékelte előzetesen a dolgozatokat. A szóbeli vizsgán a hallgatóknak az írásos munkához kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában