50 éve együtt

2024.05.03. 19:02

Tizenhárom pár erősítette meg házassági fogadalmát Zalaegerszegen

Huszonhatan jelentek meg pénteken délután Zalaegerszegen a díszteremben, hogy megerősítsék házassági fogadalmukat Balaicz Zoltán polgármester előtt. Tizenkettő pár ötven, míg egy pár 62 évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester mellett Pler Zoltánné Bali Mária és Pler Zoltán a fogadalomtétel után a zalaegerszegi díszteremben

Fotó: Mozsár Eszter

Az EsküvőPont szervezi évek óta a hagyományos, a jelenlévő hozzátartozóknak is felemelő programot, ahol ezúttal Bódis Bettina, H. Horváth Gyula és Peresztegi Dóra működött közre. A ceremónia végén az „örökifjú” párok Bódis Bettinával közösen meghatottan énekelték az „Azért vannak a jó barátok” című sláger refrénjét.

Tizenhárom pár erősített meg házassági fogadalmát Zalaegerszegen, a díszteremben
Fotó: Mozsár Eszter

- Ötven esztendő, illetve hatvankettő esztendő telt el azóta, hogy meghozták életük legfontosabb döntését, azaz igent mondtak a közös jövőre – kezdte a polgármester, aki, ahogy fogalmazott, mindig örömmel él anyakönyvvezetői jogával a házasságkötések jubileumán. A fogadalomtétel és a dokumentumok aláírása után így folytatta: - A mai napon pedig igent mondtak a múltra, az együtt töltött évekre, közös sikerekre, örömökre. A legtöbbet adták egymásnak, önmagukat – mondta Balaicz Zoltán.

Az ünnepség végén pezsgővel koccintottak a boldog párok. Érdeklődésünkre Pler Zoltán és felesége, Bali Mária azt is elárulta, mi a hat évtizede tartó házasságuk titka: azon felül, hogy az asszonynak mindig igaza van, természetesen az egyetértés, az egymás iránti tisztelet, a bizalom és a szeretet a kulcs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában