Győztes búcsú a hazai pályától

2024.04.23. 18:29

A Nagykanizsa FC futsalosai a dobogó második fokáért harcolhatnak

Szezonbeli utolsó hazai bajnokiját vívta a Nagykanizsai Futsal Club NB II.-es együttese, s a felsőházi rájátszás számukra utolsó előtti felvonásában az Újpesti TE csapatát fogadták.

Kühne László

Gyurcsányi Zsolt, az NFC játékos-edzője győztes csapatnak dirigálhatott utolsó hazai fellépésükön

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsai Futsal Club–Újpesti TE 6-4 (3-1)
Nagykanizsa, 500 néző. Jv.: Héra.
Nagykanizsa FC: Szabó Á. – Kollár, Schuller, Bagó Be., Kovács Gy. Csere: Szőke R. (kapus), Dömötörfy, Bolla, Béli M., Gyurcsányi, Bogyó, Németh M., Horváth G. Játékos-edző: Gyurcsányi Zsolt.
Gólszerzők: Kollár (11.), Bogyó (14.), Kovács Gy. (18.), Béli M. (28. - büntetőből), Schuller (34.), Bagó Be. (40.), illetve Kasza (16., 28.), Csernay (21., 40.).

Egyrészt a jelenlegi idény utolsó hazai bajnoki találkozója, másrészt a már biztosan megszerzett dobogós helyezés – no, meg némi okos marketinghúzás – eredményeképpen is újra tekintélyesebb létszámú nézősereg foglalt helyet a Kanizsa Aréna lelátóján. Azt érdemes rögzíteni, hogy a Nagykanizsai FC egy bajnokival többet játszott már le a felsőházban a liláknál, ettől függetlenül mindenképp remek fegyverténynek könyvelhették volna el, ha sikerükkel az UTE-t megelőzve a Nyugati csoport második helyére is felléphettek volna Béli Milánék.

A hazai érzelmű érdeklődőknek nem kellett csalatkozniuk, a kezdeti taktikai tapogatózás közepette is akadt már lehetőségük a dél-zalaiaknak gólok szerzésére. Idővel ez sikerrel járt begyötört, valamint váratlan találatok formájában. Amire figyelni kellett, hogy mindig jött újpesti válasz. Volt, hogy relatíve gyorsan, vagy mondjuk a második félidő elején rögtön... A vendéglátók egy pillanatig sem érezhették biztonságban magukat, de 5-3 után sikerült elérni, hogy az ellenfél már nem tudta rárúgni viszonylag gyorsan a negyedik találatát. Többen akár érezhették magukat úgy is, mintha megállt volna az idő, de a 40. percben megrúgott hatodik kanizsai gól eldöntötte a bajnoki mérkőzés sorsát.

A Nagykanizsai Futsal Club pedig a tabellán a második helyre lépett előre. A kanizsai legénység a szezont pénteken a listavezető TFSE otthonában zárhatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában