A fenntarthatóságot járják körül

2024.04.22. 16:30

A Föld napjához kapcsolódik a Pannon Egyetem Nagykanizsa egyhetes programsorozata

Fenntarthatósági témahetet szervezett a Föld napja alkalmából a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központja. Ajánlójukban szuper előadásokkal készülnek azért, hogy alaposan körbejárhassák a fenntarthatóságot. A központ tudományos előadásokat, gyakorlati bemutatókat, tanácsokat ígér a mindennapi élethez, valamint játékos kvízeket is.

Benedek Bálint

A Zrínyi utcai egyetemi központ épületében többféle előadás lesz a Föld napjához kötődően

Fotó: Szakony Attila

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött programok sorában április 23-án, kedden 9 órától a levegő lesz a középpontban. Éppen ezért a sort dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, légkörkutató Ábrándos szép napok… című előadása nyitja, melyben őszintén beszél a globális fenntarthatóságról. Ezt követően 10 órától Lóki György solymász tart izgalmas és látványos bemutatót. Az ezt követő napon, április 24-én, szerdán már a körforgásos gazdaságra fókuszálnak. Ezért 9 órától dr. Németh Kornél, a PEN AGI intézetvezetője Körforgásos gazdaság, ahol a ma terméke a holnap nyersanyaga címmel tart beszámolót. Őt követi Tóth Zsófia, a Mobilbarlang ügyfélszolgálati menedzsere Vegyél jót tegyél jót! - Egy felújított mobil meghökkentő élete címmel tart előadást. Április 25-én, csütörtökön a hulladékra koncentrálnak,  9 órától dr. Kurdi Róbert, a Pannon Egyetem MK dékánhelyettese,  a hulladék­gazdálkodás főirány vezetője szintén érdekes témát tár a hallgatóság elé A jövő nyersanyaga a kukában van! címmel. Ezt követően 10 órától Ködbaumné Farkas Beáta, a Netta-Pannonia Kft. környezetvédelmi csoportvezetője Ne lazsálj, szelektálj! címmel ugyancsak figyelemfelkeltő előadással készül. A hét zárásaként április 26-án, pénteken 9 óráról Tudatos turista kvízzel várják és nagykanizsai városnéző túrára invitálják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában