Kilencvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak

2024.04.22. 15:45

Bulgáriából Olaszországba tartott hamis holmikkal megrakott kamion

Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

Arany Gábor

Hamis portékákat szállított a kamion, ezerszám

Fotó: NAV

Az adóhatóság közlése szerint Olaszországba tartott az a kamion, aminek rakományát Gyulánál ellenőrizték a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint, a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. Az egyenruhások néhány doboz felnyitásakor látták, hogy a márkanév nélküli apró dobozokba, közel hatszáz Apple feliratú fülhallgató lapul. A hamis termékek kellő indokot adtak arra, hogy az egész kamion rakterét megnézzék. A platóról több ezer játékkonzol és többszáz Sansung feliratú fülhallgató is előkerült. Az árut a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták, akik megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök összesen 4 460 darab hamis árut vontak ki a forgalomból, ezekkel több mint kilencvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése eljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában