ZTE KK

2015.02.03. 19:01

A ZTE KK helyzete nehéz, de nem reménytelen

Zalaegerszeg - Szerdán 19 órai kezdettel a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttese hazai pályán fogadja a Kaposvár csapatát és a zalaiak nagyon bíznak már egy újabb sikerben. Ami nem lesz egyszerű, sőt komoly kihívás előtt áll ismét a zalai együttes.

Kerkai Attila

Elvileg olyan sorozatot kezd a ZTE KK az alapszakasz hajrájához közeledve (a szerdaival együtt még öt mérkőzése van hátra), melyek közül nem is egy a nyerhető kategóriába tartozik. A jelenleg hatodik helyezett szerdai vendég, a Kaposvár eleve előrébb tart a zalaiaknál, azonban nem szabad semmit sem feladni az egerszegi kék-fehéreknek. Még úgy sem, hogy Lekli József visszatérésére várni kell, ugyanis a ZTE KK centerének sérülése – bár nagyon remélte, hogy ma már játszhat – nem jött rendbe. Kedden este beszélve vele annyit mondott: nagyon reméli, hogy a jövő pénteki MAFC elleni hazai találkozón már számíthat rá Milos Sporar vezetőedző.

A szakvezető pedig továbbra sincs könnyű helyzetben, de ez nem újdonság. Sporar mesternek most jól kell sakkoznia a keret összeállítását illetően, s a legfontosabb, hogy megtalálja az ideális megoldást, ami valóban nem könnyű. Főleg úgy, hogy Leklire – mint fentebb olvasható – nem számíthat. A helyzet viszont nem reménytelen, ehhez viszont olyan mérkőzést kellene játszani végre a zalaiaknak, amiben nincsenek hullámvölgyek.

Fehérben Lekli József a Jászberény elleni meccsen. A MAFC ellen talán újra játszhat már a center. Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegiek mestere a bb1.hu-nak azt mondta: a somogyiak ellen nagyon kell figyelni a távoli dobásokra, hiszen a Kaposvár több játékosa is kiváló ebben a műfajban.

A ZTE KK számára tehát most három hazai találkozó következik, a szerda esti után február 13-án a MAFC, majd 28-án a Szeged lesz a vendég. Ezekből kellene kihozni a maximumot, s akkor akár a csapat kimozdulhat a sereghajtó pozíciójából.

A 21. forduló nem lesz teljes, legalábbis most, ugyanis a Körmend–Sopron találkozót a vasiaknál tapasztalt tömeges influenzás megbetegedések miatt az MKOSZ elhalasztotta egy későbbi időpontra.

A 21. forduló mérkőzései. Szerda: Zalakerámia-ZTE KK–Kaposvár 19.00, Szeged–Nyíregyháza 18.00, MAFC–Alba Fehérvár 18.00, Falco KC–PVSK 18.30. Csütörtök: Paks–Kecskemét 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!