ZTE KK

2015.01.14. 12:00

Swanston jött és megy - A ZTE KK-nál még mindig sok a bizonytalanság

Zalaegerszeg - Kis levegővételhez jut most a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, de az a kérdés, hogy mihez képest? legközelebb majd csak jövő csütörtökön szerepel az együttes, de közben továbbra sem tudják, érkezik-e még hozzájuk játékos, és az sem, hogy konkrétan ki.

Kerkai Attila

A keddi, Falco KC elleni szombathelyi mérkőzésen a 92-80-as vereség nem drámai, de ha a realitásokat nézzük, és a játék képét, akkor gyakorlatilag nem volt esélye a ZTE KK-nak a győzelemre. A Falco KC jelenleg jobb csapat minden tekintetben, ami egy hosszabb folyamat eredménye is, hiszen a vasi klub tehetséges fiataljait szépen beépítette a felnőttek csapatába, de ne feledjük: náluk is a légiósok a főszereplők.

A keddi találkozón is ez döntött, a ZTE KK-nak valóban csak részsikerek jutottak, amibe talán lehet kapaszkodni. Azért talán, mert még mindig sok a bizonytalanság és úgy néz ki, hogy nehezen keverednek ki ebből a zalaiak. A sérülése után visszatért Lekli József most is azt bizonyította, hogy nélküle ez a jelenlegi ZTE gyakorlatilag versenyképtelen lenne bárkivel szemben is. A zalaiak centere kiválóan teljesített, ráadásul még mindig fájós térddel, s neki most jól jöhet a meccs nélküli időszak. Aztán ott van Cole Darling, akiről Milos Sporar vezetőedző is elmondta, hogy gyakorlatilag edzések nélkül meccsel, kedden aztán csak egy kicsit csúszott meg és a találkozó utolsó szakaszára már nem is tudott visszamenni a pályára. A sérült bokáját fájlalta, s nem vitás: neki is a pihenés lehetne most a legjobb orvosság.

Kekli József Dukic mellet dob kosárra. Szerencsére a zalaiak centere ott van a csapatban: ő a legfontosabb láncszem. Fotó: Szekeres Péter

A nagy reményekkel várt Kyle Swanston szerdai állás szerint viszont nem mutatkozik be a csapatban. Korábban mi is megírtuk, hogy egészségügyi problémák merültek fel vele kapcsolatban, Podlovics Péter ügyvezető érdeklődésünkre pedig elmondta: az egyezségükben foglaltak szerint, amire lehetőségük van, elállnak a végleges szerződtetéséről. Mint mondta, olyan jellegű sérülése volt a játékosnak, ami jelen pillanatban bizonytalanná teszi a folyamatos terhelhetőségét, ráadásul a szerződés megkötésekor ezt a játékos ügynöke nem jelezte a zalai klub felé. Swanston helyett most újabb, főleg pontdobó játékos után néznek a zalaiak, hiszen az a keddi találkozón is a napnál világosabban kirajzolódott, hogy a csapatnak nincs kintről megbízhatóan dobó kosarasa.

Szóval, ezek azok a bizonytalanságok, melyeket az imént jeleztünk. Vagyis a sérültek állapota, továbbá az, hogy mikor jön és milyen játékos lesz az új szerzemény, aki csakis külföldi lesz, de ezen már túl kell lépni.

Az új játékos, a szerb Darko Cohadarevic bemutatkozása viszont egyelőre biztatónak nevezhető, de ez még csak egy mérkőzés volt. Különösebb nyomás nélkül, hiszen még egyszer jegyezzük meg, a Falco KC-t nem tudta igazából megszorongatni a ZTE KK. Az éles meccseken sokkal több minden kiderül, s azok számítanak majd igazán. A zalaiak legközelebb január 22-én, a Körmend otthonában lépnek majd pályára, s talán már bizakodóbban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!