ZTE FC

2016.04.25. 15:06

ZTE FC: Csank Jánossal szerződést bontottak! (frissítve)

Nemrég kaptuk a hírt, miszerint a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE FC vezetése közös megegyezéssel szerződést bont az együttes szakvezetőjével, Csank Jánossal.

Kerkai Attila

Információnk szerint ifj. Mihalecz Istvánt kérik fel, hogy a hátra lévő hat fordulóban irányítsa a csapatot.

A hír kézhezvételét követően természetesen azonnal kerestük az érintetteket. Elsőként Ágoston Zoltánt,  a ZTE FC ügyvezető igazgatóját értük el, aki megerősítette: a hétfői nappal valóban közös megegyezéssel kezdeményezték Csank Jánossal a szerződésbontást.

Nem sokkal ezt követően már Csank Jánost kérdezhettük.

- Várható volt, hogy az első vereség után ez lesz – mondta Csank János érdeklődésünkre. - A Mezőkövesd ellen, majd amikor kikaptunk a Váctól, lett meleg a helyzet. Úgyhogy nem lepett meg a klubvezetők lépése, hiszen régóta a futballban élek.

Arra viszont kíváncsiak voltunk, hogy érzékenyen érintette-e ez a döntés.

- Nézze, a második helyen állunk, de nem akarok most belemenni a részletekbe, egyelőre túl friss minden. Én nem hibáztam, csináltam a dolgom a legjobb tudásom szerint.

- Korábban hangsúlyozta,nem vállalta volna el a ZTE vezetőinek felkérését a nyáron, ha az azonnali feljutást várták volna  el Öntől. Megváltozott ez ügyben valami?

- Hogyne változott volna meg,  hiszen most már egyértelműen a feljutásról van szó. Ám, ha az indulásnál valaki azt mondja, hogy a 24. forduló után a második helyen állunk, gondolom mindenki elfogadta volna ezt a helyezést és pozíciót.

Azt még megtudtuk, hogy Csank János szakmai stábja marad és ezt a mesteredző is megerősítette. Annyit tett ehhez hozzá, már az elején megbeszélte kollégáival, ha  neki esetleg mennie kell, és ha a többiek felkérést kapnak a maradásra, fogadják el.

Azt a kérdést  feltettük Csank Jánosnak, hogy  volt-e olyan momentum illetve  körülmény, ami az ő munkájára is kihatással volt.

- Volt ilyen, hiszen a télen két játékost kértem, de nem kaptam meg – hangzott a válasz, ám Csank János kérdésünkre nem kívánta név szerint megnevezni őket, csak annyit mondott: két NB II-es  labdarúgóról volt  szó.  - Ezt nem sikerült realizálni, amit én hibának tartok, hiszen ha egy edző kér valamit, azt meg kell adni. Ez tény, és aszerint is kell kezelni. Profi edző vagyok, s amikor a szerződésemet aláírtam azt is tudtam,  hogy bármikor eljöhet  az a pillanat, amikor elválhatnak útjaink. A tulajdonos kezdeményezte a szerződésbontást és persze közös megegyezéssel oldjuk meg, mert így szoktuk. Sok sikert kívánok természetesen a csapatnak. Jól éreztem magam Zalaegerszegen most is, mint ahogy a korábbi edzősködésem idején is. Feljutó helyen áll a ZTE, nem érzem sikertelennek itteni munkámat, sőt inkább sikeres periódus ez az én szememben.

– A csapat sorozatosan visszatérő gyengébb teljesítménye miatt a klubvezetés úgy döntött, hogy változtat a szakmai stáb összetételén – tudtuk meg Ágoston Zoltántól. – Ugyanakkor rendkívül bosszantó is, hogy ezt a lépést meg kellett tennünk és a csapatnak is nyomatékosítottuk  ezt. Csank János érkezésével óriási változás állt be pozitív irányba együttesünknél az elmúlt tíz hónap alatt. Ebben a legnagyobb szerep Csank Jánosnak jutott, viszont most úgy éreztük, hogy mentálisan megrekedt a társaság és új impulzusra van szükség ahhoz, hogy kimozduljon belőle. A keret összetételébe nem tudunk már belenyúlni.

Ágoston Zoltán ezt követően elmondta, eddigi utánpótlás szakágvezetőjüket, ifj. Mihalecz Istvánt kérték fel a hátra lévő hat fordulóra, hogy felkészítse a csapatot.

S hogy mi a cél?

– Az NB I-be történő feljutás – hangzott Ágoston Zoltán válasza. – Viszont van arra is tervünk, ha ez mégsem sikerülne, hogy egy hosszú távú stratégia tervvel újra megpróbáljuk ezt.

A Csank Jánossal való beszélgetésünk után  este érkezett   egy levél a ZTE FC-től, miszerint ifj. Mihalecz István munkáját végül Csató Sándor és Molnár Balázs pályaedzők, valamint Vlaszák Géza kapusedző és Gáspár László erőnléti edző segíti majd,

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!