Zalatárnok

2015.08.24. 16:10

Feltárnák az altemplom titkait Zalatárnokon

Zalatárnok - Rövid és középtávú terveket is tartalmaz a község gazdasági programja. Felújítások, turisztikai fejlesztések egyaránt szerepelnek az önkormányzat tervei között. Minderről Gombos Csaba, a község polgármestere tájékoztatta a zaol.hu-t.

Gyuricza Ferenc

 

- A legjelentősebb projekt az 1501-ben emelt, s a XVIII. században átépített Szent Anna-templom alsó részének látogathatóvá tétele lenne magyarázta a polgármester. Az altemplomban nyugszik a Deák-család több tagja, ezért azt szeretnénk megnyitni a turisták előtt. Természetesen szükség lenne az épület teljes külső és belső felújítására is.

Dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök prédikál a zalatárnoki templomban. Az alsó rész megnyitását fontolgatják Fotó: Archív/Gyuricza Ferenc

Gombos Csaba hozzátette: Deák Ferenc olyan történelmi személyiség, aki a teljes nemzet tiszteletét és megbecsülését élvezi. Szeretnék felvenni a többi Deák-emlékhellyel is a kapcsolatot, ezen is elkezdtek dolgozni már.

- A település egyik legnagyobb gondja, hogy hat kilométer hosszan szeli keresztül a 75-ös út, így az átmenő forgalom óriási folytatta a polgármester. Emiatt szükség lenne a járdák felújítására, de az e témában beadott pályázatunkat forráshiányra hivatkozva elutasították. Így kétmillió forintot tudunk erre a célra áldozni.

Gombos Csaba további beruházásokról, illetve tervekről is beszámolt. a tavalyi esőzés utáni károk helyreállítása már szinte teljesen befejeződött erre kaptak vis maior támogatást , továbbá saját erőből jelentősen javították a Béci-patak vízáteresztő képességét is. Rövidesen megkezdik a Szent György-hegyre vezető út felújítását, ez szintén tavaly rongálódott meg az esőzések következtében. Ennek költségeit részben civil összefogás révén teremtették elő. Emellett korszerűsítik a sportöltözőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!