Zalaszentgrót

2014.09.05. 18:21

Megújult a sümegcsehi rendelő

Több, mint tízmillió forintos ráfordítással újult meg a településen az orvosi rendelő.

Keszey Ágnes

A konszolidációs program keretében tízmillió forinthoz jutott Sümegcsehi önkormányzata, mivel a településnek nem volt adósságállománya.

– A kormány adósságkonszolidációs programja keretében a jól gazdálkodó településeket is kompenzáljuk – közéjük tartozik Sümegcsehi is, így felújításokat beruházásokat is végre tudnak hajtani – mondta el Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Átadták a megújult orvosi rendelőt. Dr. Juhász Sándor, a körzet háziorvosa (balra, hátul), Furján Miklós helyi lakos (elöl) és dr. Paizs Teréz Zala megyei tiszti főorvos. A szalagot Manninger Jenő országgyűlési képviselő vágja át, jobbra Farkas Zsolt, Sümegcsehi polgármestere (Fotó: keszey Ágnes)

Farkas Zsolt, a település polgármestere mutatta be az öt település székhelyrendelője felújításának részleteit. – A kompenzációként kapott tízmillió forint mellé még közel négyszázezer forintot biztosított az önkormányzat a munkálatokra. Megtörtént a nyílászárók cseréje, a homlokzati hőszigetelés, felújítottuk a víz-, szennyvíz és villanyhálózatot, új szennyvíztározó épült, valamint lecseréltük a régi fűtési rendszert. A felújítás és átalakítás egyik legfontosabb eleme az akadálymentesítés.

A település más módon is támogatja a rendelő működését: a háziorvostól nem kérnek bérleti díjat és a közüzemi díjakat is az önkormányzat állja.

Dr Paizs Teréz megyei tiszti főorvos kiemelte: a felújítás mind az egészségügyi dolgozók, mind a lakosság ellátási körülményeit és komfortérzetét javítja.

Ezek is érdekelhetik