Zalaszentgrót

2014.05.08. 14:00

Testvérvárosok tíz éve: Zalaszentgrót és Germersheim közösen készül

Zalaszentgrót - Jövőre lesz egy évtizede, hogy Zalaszentgrót és a németországi Germersheim testvérvárosi kapcsolatot kötött. A jubileumra közösen készülnek.

Sámel József

Idén Germersheimből, Rheinland-Pfalz tartományból ismét ellátogatott a testvérvárosi delegáció Zalaszentgrótra. Míg az elmúlt időszakban éveként felváltva látogatták a Magyar-Német Baráti Társaság tagjai és a város vezetői egymást, a jövő évben kölcsönös lesz a vizit, hiszen a tíz éves jubileumát ünneplik majd a testvérvárosi okirat aláírásának. A találkozón Baracskai József Zalaszentgrót és Marcus Schaile Germersheim polgármestere megköszönték elődeiknek, hogy folyamatosan ápolták a kapcsolatot és ígérik, hogy ők sem tesznek másként az elkövetkezőkben. A vendégeket Kisszentgrót és Csáford részönkormányzat is vendégül látta, de természetesen a városlátogatás a helyi művészeti csoportok előadásának megtekintése mellett jutott idő a baráti beszélgetésekre a közös emlékek felelevenítésére.

Baracskai József (balról) és Marcus Schaile a jövőre is koccintott. Fotó: Takács Tibor

A vendéglátók és a német delegáció tagjai megállapodtak arról, hogy a jövőben a látogatásokon túl több téren is erősítik majd együttműködésüket. Baracskai József elmondta, az intézmények, művészeti csoportok és egyéb szervezetek gyakoribb találkozásai elmélyíthetik az amúgy is kiváló és feltétlenül folytatásra méltó testvérvárosi kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!