Zalaegerszeg

2016.01.12. 16:51

Ingyenes kurzusok tehetséges középiskolásoknak

Zalaegerszeg - A tehetséges fiatalokkal foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolás programja felvételt hirdet ingyenes kurzusaira, ezért képviselői az ország több városának középiskolájába is ellátogatnak a napokban.

Arany Horváth Zsuzsa

A zalaegerszegi Zrínyi gimnáziumba egy volt diák, Péterfi Csaba érkezett, aki arról tájékoztatta 35 főnyi hallgatóságát, hogy a szakkollégium lehetőséget biztosít négyfajta kurzus (közgazdaságtan, történettudomány, nemzetközi kapcsolatok, modern kori tudományok) és az internetes (e-learning típusú) kapcsolattartás segítségével a távtanulásra, valamint szombati konzultációs napokra.

Az 1996-ban alapított kollégium jelenleg 650 tehetséges középiskolásnak nyújt e módon segítséget a majdani sikeres továbbtanulást szolgálva. A szervezet nyelvoktatást is biztosít a hozzájuk csatlakozóknak.

A kurzusokat neves egyetemi professzorok jegyzik, a történettudományit például Romsics Ignác, aki szombatonként a fővárosban találkozik is a virtuális térben tanulókkal.

Az ingyenes oktatási lehetőségre olvasmányélményről szóló esszé megírásával lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!