Zalaegerszeg

2015.11.01. 10:39

Ruhaadományt oszt a Karitász

Zalaegerszeg – Újabb jelentős adomány kiosztásával igyekszik könnyíteni a nehéz sorsú zalai családok helyzetén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Magyar Hajnalka

Az elmúlt hét végén a letenyei vámon elkobzott áruból jutottak hozzá adományként 5200 gyerek szabadidő ruhához, valamint 1200 csecsemőruhához. Ezeket a vadonatúj termékeket a Zala megyei plébániákon és az azokhoz tartozó filiákban osztották szét. Mint Tuczainé Régvári Mariettától, a Karitasz igazgatójától megtudtuk, a legnagyobb mennyiségben Páka, Murarátka, Letenye, Lenti, Csesztreg, Bagod, Nova, valamint Zalaegerszeg három plébániai karitász csoportja részesült az akcióból.

Érkezik az adomány a Lenti Plébániai Karitász telephelyére. Képünkön dr.Sámsonné Sándor Ágnes az Egyházmegyei Karitász Intézmény vezetője, Gaál Dénesné Lenti Plébániai Karitász vezetője, Szalai István logisztikai munkatárs, Gaál Dénes önkéntes segítő

– A felsorolt plébániákhoz 59 kistelepülés, úgynevezett filia tartozik, ahol a Karitász munkatársai felmérték a kisgyerekes családok helyzetét, és igyekeznek ebből a nagy mennyiségű adományból minden rászoruló családnak igény, illetve szükség szerint juttatni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!