Zalaegerszeg

2015.03.05. 18:14

A Fidesz elengedte a rászorulók kezét

A Fidesz-kormányzat kivérezteti a szociális segélyezetteket. Ezt a véleményét fogalmazta meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Arany Gábor

A kormány nem arra kapott felhatalmazást a választóktól, hogy engedje el a rászorulók kezét, hanem olyan társadalom építésére, amelyik minden rétegnek esélyt ad a megélhetésre. Teleki László mindezt annak kapcsán mondta, hogy megszűnt a rendszeres szociális segély eddigi rendszere, ez 38 ezer embert érint. Kifejtette: a lakásfenntartási támogatás eltörlése 500 ezer embert hoz nehéz helyzetbe, az adósságkezelési szolgáltatás megszüntetése pedig 10 ezer háztartást. A méltányossági közgyógyellátás és ápolási díj 45 ezer embernek fog hiányozni. A Fidesz-kormány által elvett támogatások egymillió ember életét teszik reménytelenebbé, miközben stadionokra, kastélyokra nem sajnálják a pénzt, mondta. A Fidesz az önkormányzatokra bízta a szociális ellátásokat, de ehhez nem biztosította a feltételeket. A költségvetési hiánnyal küzdő települések ugyanis több tíz milliárd forinttal kevesebb pénzt kapnak e célra, és a kieső fedezetre pályázniuk kell.

Teleki László még egy változást hozott szóba. Mint mondta, az érintett települések polgármestereit megdöbbentette, hogy a halmozottan hátrányos térségek közé tartozó letenyei térséget ellátó munkaügyi kirendeltséget visszafejlesztették, és egyetlen ügyintézővel működik tovább. Ráadásul ezt az irodát a lenti járási hivatalhoz sorolták át, ami sokkal távolabbi, mint a nagykanizsai. Az ügyben az illetékes államtitkárhoz kíván fordulni, a döntés megváltoztatása érdekében.

Ezek is érdekelhetik