Zalaegerszeg

2014.12.11. 17:30

Változik a szocpol

Zalaegerszeg – Jövő júliustól változik a szocpol, amely használt lakásokra és egy gyermekeseknek is elérhető lesz.

Szabó Judit

Egy gyermek után is igényelhető lesz 500 ezer forint, a háromgyerekesek ugyanakkor 3,2 millió forint szocpol-támogatást kaphatnak. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) néven bevezetendő támogatás a mostani szocpollal ellentétben használt lakás vásárlására is fordítható majd.

A Zala Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalának vezetője, Lengl Zoltán jelezte közleményében: a szabályozás tovább növelheti az építőipar teljesítményét. Emlékeztetett arra, hogy idén nőtt az építőipari termelés, az év első kilenc hónapjában több mint 18 százalékkal. Ehhez hozzájárultak az ország több pontján folyó útépítési és vasútfelújítási munkák, valamint közműfejlesztések is, de a lakásépítési ágazat is növekedett, említette.

A hivatalvezető hozzátette: az építőipari szabályozási rendszerben további intézkedések, egyszerűsítések várhatók jövő év közepe táján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!