Zalaegerszeg

2014.11.30. 15:12

Mandulavirág ünnep

Zalaegerszeg - Műsorral, kitüntetéssel ünnepelte hároméves fennállását a Mandulavirág, a Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza.

Magyar Hajnalka

A vasárnapi program az istentiszteletet követően a templom Kálvin termében folytatódott, ahol a gondozóház lakói és munkatársai adtak műsort. Ezt követően Beszterczey András, a református egyház szeretetszolgálati irodájának vezetője tartott előadást. Mint elmondta, az országban 145 intézményük több mint 500 szolgálatot működtet, s mintegy 35 ezer rászoruló – fogyatékkal élő, szegény sorsú vagy szenvedélybeteg – számára nyújtanak segítő kezet.

 

Az ünnepségen Bozsoki-Sólyom Eszter intézményvezető elismeréseket adott át. A lakók közül a szinte teljes értékű munkatársként segédkező Vörös Szilvia, a kollégák soraiból a „gyógyító jelenlétű" Vörös Balázsné, a támogató kollektívák közül pedig a folyamatos lelki erősítéssel szolgáló református egyházközség bizonyult érdemesnek. Utóbbi díjat Török Zoltán lelkész vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!