Zalaegerszeg

2014.10.20. 11:00

Szépkorúak köszöntése Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Szombaton este megtelt a páterdombi városrész közösségi háza, ahol a településrészi önkormányzat, valamint a Páterdomb a Kultúráért Egyesület köszöntötte a szépkorúakat.

Hajdu Péter

Az idősek világnapja alkalmából hatodik alkalommal szervezett ünnepségen felléptek a városrészből érkezett óvodások, majd felnőtt csoportok daloltak, táncoltak. A résztvevőket Gecse Péter, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte. Mint mondta, hamarosan megalakul ismét a településrészi önkormányzat, és a rendező egyesület továbbra is aktív résztvevője lesz a közösségi rendezvényeknek. A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az odafigyelés, törődés ne csak az idősek napja környékén, hanem a fiatalabb generáció érezze át, hogy hálával, felelősséggel tartozik azoknak, akiktől sokat kapott az élet folyamán.

Elsőként az óvodások köszöntötték műsorukkal az időseket. (Fotó: Hajdu Péter)

- Hagyományosan kulturális műsorral készültünk az idősek napi ünnepségre. A műsorunkat a Radnóti úti óvodások színesítik, Csácsból eljött az Évgyűrűk Nótakör, Zalaszentmihályról pedig a férfi kórus érkezett, hogy műsort adjon. A mi egyesületünk népdalfeldolgozással készült, valamint tánccal, ami kapcsolaterősítő. Ugyanis a zalaszentmihályi csoport vezetője írta és énekli a dalt, mi pedig Loppert Anikó koreográfiája szerint táncolunk rá - mondta dr. Hertelendy Lajosné, a Páterdomb Kultúráért Egyesület vezetője.

Az egyesületi vezető elmondta továbbá, hogy évente négy alkalommal rendeznek programot. Karácsonykor, farsangkor, március 15-én és az idősek napján lépnek fel rendszeresen, továbbá részt vesznek a páterdombi búcsún, továbbá rendszeresen ellátogatnak az idősek otthonába műsorukkal. Az egyesületnek 26 állandó tagja van, s vezetője elmondta, nyitottak, bárkit szívesen tagjaik közé fogadnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!