Zalaegerszeg

2014.10.05. 13:02

Köves úton lehet a templomot körbe járni

Zalaegerszeg - Hat új parkoló és 50 folyóméter térköves út szolgálja a hívek mindennapjait a Kertvárosi Templomban.

Jóna István

A vasárnapi szentmise után, amelyben a hívek hálát adtak az idei évben kapott minden jóért és a termésért, a város vezetőinek képviseletében felavatták a templom mellett megújult utat és parkolókat. A plébániai közösségnek egy régi álma vált valóra, amelynek révén a hívek körbe sétálhatják a templomot, és akik végső búcsút szeretnének venni szeretteiktől, azok rendezett körülmények között juthatnak el az altemplomhoz - így fogalmazott Kürnyek Róbert, a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom plébánosa avató beszédében.

Fotó: Pezzetta Umberto

A város 4 millió forintot különíttet el a költségvetésből a felújításra, amit a körzet leköszönő képviselői Kauzli Józsefné és Tombi Lajos is szorgalmaztak.  Balaicz Zoltán alpolgármester köszöntőjében kertvárosi kötődését emelte ki, és hangsúlyozta, hogy a kertvárosi képviselők és a településrészi önkormányt is megerősítette, hogy szükség van erre a fejlesztésre.

A köszöntőket követően Kürnyek Róbert plébános megáldotta az új utat és a parkolókat, amelyet a Göcsejflaszter Kft ügyvezetője Pálos Kálmán jelentet készre. Az avatáson jelen volt még Rigó Csaba kormánymegbízott és Vígh László országgyűlési képviselő. A rendezvényt énekével a templom kórusa tette meghittebbé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!