Zalaegerszeg

2013.11.27. 14:19

Az állami vagyonkezelésről

Zalaegerszeg - Az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. országjáró körúton fűzi szorosabbra kapcsolatait a települési önkormányzatokkal és a többi partnerével.

Szabó Judit

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez 13 ezer milliárd forint értékű állami vagyon tartozik (épületek, utak, folyók, barlangok, műkincsek, gazdasági társaságok...). A zrt. az ősszel indított úgynevezett vagyonkezelési roadshow keretében minden megyében tájékoztatást ad tevékenységéről, valamint az állami vagyonnal kapcsolatos önkormányzati vagyonkezelés lehetőségeiről.

Szerdán Zalaegerszegen, a Széchenyi téri díszteremben zajlott a rendezvény, amelyen Gyutai Csaba, a város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, a közvélekedés szerint az állam nem jó gazda, a magántulajdon előbbre való. Az állami vagyonkezelésben azonban szemléletváltás történt az utóbbi időben, s jelezte: az állam is lehet jó tulajdonos, gondos gazda.

Gyutai Csaba kitért arra, hogy a zalaegerszegi önkormányzat már eddig is kapott ingyenesen állami ingatlanokat, s remélte, ezután is lesz erre példa.  Ez felelősséget is jelent, s az MNV Zrt. nagyon helyesen feltételekhez köti az átadást, tette hozzá. A hadkiegészítő parancsnokság Gasparich úti ingatlanát például úgy kapta meg a város, hogy a megmaradó katonai szervezet ingatlanának fűtéskorszerűsítését meg kell oldania.

Az önkormányzat nemrég értesült arról, hogy a volt ZÁÉV munkásszállót is tulajdonba kapja az államtól.

A fórumon Marjay Gyula, a vagyonkezelő zrt. ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója bemutatta a tevékenységüket. Hangsúlyozta: ha nem is tudnak minden egy forintból 1,1 forintot csinálni az állami vagyonkezelés során, az nem fordulhat elő, hogy 0,9 legyen a végeredmény, vagyis hogy vagyonvesztés történjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!