Zalaegerszeg

2013.01.14. 18:40

Pénteken nyílik a III. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás

Zalaegerszeg - Immár 3. alkalommal nyílik meg a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás, az elmúlt év legfontosabb történéseinek vizuális krónikája.

Magyar Hajnalka

A kiállítás január 18-án, pénteken 17 órakor nyílik  a Hevesi Sándor Színházban,  Katona Tibor, Ohr Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter és Varga György felvételeiből.

- Mintegy száz képpel vázoljuk fel Zalaegerszeg legfontosabb közéleti, kulturális és sport rendezvényeit - mondja a sorozat ötletgazdája, Seres Péter, a város hivatalos fotósa. - A válogatásnál az események fontossága mellett  legalább ekkora súllyal esett latba a fotók  minősége is.

A rendezés koncepciója változatlan, a legfontosabb képek nagy méretben tárulnak a közönség elé, kisebbektől övezve. Ez az összhatás dinamikáján túl a közönséget is megmozgatja, a részletekért közelebb lépünk, a távlatokért vissza. Idén sem maradunk különlegesség nélkül. Tavaly Pezzetta Umberto, a  Zalai Hírlap számára készült portrékból állította össze a Deák tér látványát, idén pedig az áprilisban lezajlott Szeretünk Zalaegerszeg, körbeöleljük a várost akció különleges tálalása kínál élményt. Az esemény keretében több ezer diák alkotott 4 kilométer hosszú élő láncot, s a produkciót közel harminc fotós dokumentálta. Az akkor készült  mintegy 800  felvételt filmmé fűzték össze, amiben minden résztvevő megkeresheti saját magát, a tárlatban felállított  terminálokon.

 

Katona Tibor, Ohr Tibor, Pezzetta Umberto,  Seres Péter és  Varga György felvételei láthatók majd. Fotó: Illusztráció

 

További kuriózumot is kínál a kiállítás.A tervek szerint elkészül ugyanis egy alkalmas fotó 3D-s  változata, ami ráadásul szemüveg nélkül lesz élvezhető. Zalaegerszegen még nem mutattak be ilyen technikával készült képet, amely fóliák egymásra helyezésével produkál térillúziót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!