Zalaegerszeg

2011.05.30. 17:30

Bölcsődepótló családi napközi Zalalövőn

Tavaly huszonegy család vette igénybe a februárban megnyílt Napfény Családi Napközi szolgáltatásait, hangzott el a legutóbbi testületi ülésre előterjesztett beszámolóban.

Szabó Judit


Az önkormányzat a családi napközi kérésére hallgatott meg beszámolót a szolgáltatást nyújtó nonprofit kft. tevékenységéről, még mielőtt ismét napirendre kerül annak támogatása. Emlékezetes, hogy a képviselő-testület a civil szervezetek idei dotációjának megvitatásakor csak fél évre tudta felosztani a pénzügyi keretet, mert az igények meghaladták a lehetőségeket. A legnagyobb vitát a sportkör, valamint a családi napközi támogatása váltotta ki. Hamarosan újból napirendre kerül a kérdés, mert dönteni kell a második fél évi hozzájárulásokról. A napközi vezetése ezt megelőzően kért és kapott lehetőséget a tavalyi évről szóló beszámolóra. Az intézmény a városi ellátórendszerből hiányzó bölcsődét pótolja, lehetőséget biztosít a 3 éven aluli gyerekek napközbeni ellátására, de idősebbeket is fogad.

Megnyitása óta 21 család 10 hónapostól 14 éves korú gyermekeinek felügyeletét látta el. A létszám a nyitás óta emelkedett: kezdetben tíz gyermeket tudtak fogadni, ma tizennyolc fővel állnak szerződésben. A napközi bevételeit az állami normatíván felül az önkormányzat biztosítja. A városi támogatás teszi lehetővé, hogy a szülőknek ne kelljen térítési díjat fizetni, csak a napi négyszeri étkezés költségeit. Abból is kapnak azonban kedvezményt a rászorulók, vannak, akik százszázalékosat. A napközi vezetője, Novákné Teperics Valéria a testületi ülésen azt hangsúlyozta: önkormányzati segítség nélkül nem lenne életképes a hiánypótló tevékenységük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!