Zalaegerszeg

2010.05.17. 02:29

Mauglitól a ludakig

Zalalövő amatőr színjátszói harmadszor adtak önálló estet szombaton a művelődési házban. A színészet iránt érdeklődő helyiek már négy csoportot alkotnak.

Varga Andor

 

- Ez a Hazatérők névre hallgató csapat - mesélte büszként a rendező -, olyan fiatalokkal, akik egyetem, vagy főiskola után jönnek vissza, s igyekeznek újra bekapcsolódni a város életébe.


Melyen belül a színjátszó mindennapok elég zsúfoltak: a két gyerek és a felnőtt csoporttal minden héten másfél óra a próbapenzum, míg az említett ifjak 2-3 hetente gyűlnek össze ugyanennyi időre. A legfiatalabbak hatodikos általános iskolásként kerülhetnek a világot jelentő deszkákra, s Bischofné elmondta: a gyerekek számon tartják a lehetőséget, és egyre többen élnek is vele.

Szombaton a kicsik (Portyázók II. a csoport neve) A dzsungel könyve című musicalt mutatták be, míg a Portyázók I. jóvoltából a közönség A zöld légy és a sárga mókus című darabot ismerhette meg. Az újak, a Hazatérők a Kóma című színjátékkal jelentkeztek, míg a Generációk néven futó újrakezdők a Ludas Matyi, avagy a libák gágogása című pocakringató komédiával aratott sikert.


Zalalövőn 25 évvel ezelőtt alakult először amatőr színjátszó csoport: az akkori fiatalok a ma „öregjei”, s a Generációk csoportban aktívak újra. Hosszú kihagyás után, három évvel ezelőtt velük indult újra a mozgalom a városban, és a zalalövői színészek egyre többen vannak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!