Zalaegerszeg

2010.04.19. 07:36

Az illatos pipafüst versenye

Kezdő tűzoltó poroltójához kapott volna szombaton délután, ha az egerszegi Vándor vigadó felé veti sorsa, amikor a Göcsej Kupa lassúsági pipaszívó verseny kezdetét vette.

MTI

Egyszerre félszáznál több kazánból pöffent fel a füst, beborítva a nagytermet és utat keresett magának az udvar felé. Ezzel azt is elárultuk, hogy a pipának azt a részét, ahol az illatos dohány lassú tűzön elenyészik, kazánnak nevezik. A 13. alkalommal megrendezett „kazánfűtői” verseny tétje most is az volt, ki tudja legtovább életben tartani a tüzet, amit 3 gramm dohányból raktak az egyenes szárú pipában.

Mint a rendező Göcsej- Amphora Pipaklub képviseletében Vassné Várkövi Klára elmondta, az idei szezon nyitóversenyére félszáznál többen neveztek az ország minden tájáról. Többek között Debrecenből, ahol tavaly ősszel csapat világbajnokságot rendeztek a műfajban, s a magyarok ott megszerezték az elsőséget. Az egyéni világcsúcsot egyébként az olasz Gian Franco Ruscalla tartja 3 óra 33 perc 5 másodperces idővel. Nos, az egerszegi versenyen nem sikerült közelébe se kerülni a rekordnak.

A férfiak között a Trubacs Tivadar nyert 1 óra 18 perc 15 másodperces idővel. Horváth Tamás (1:15:07) és Palotai Zoltán (1:00:20) előtt. A női mezőnyben Eperjesiné Hevesi Anikó bírta legtovább (1:02:25) megelőzve Szanyiné Sümegi Sárát (47:49) és Illyés Istvánnét (34:05). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!